2008/07/21

Lama Temple/ Láma Templom (Beijing) Yonghegong

Vasárnap a Yonghegong-ba vagy a Láma Templomba látogattunk. Azt mondják, hogy a Tibeti Láma komplexumok után ez a legszebb Kinában. Mi is úgy láttuk, hogy a helyet átjárja a nyugalom és a füstölő illat (3mat kell áldozni Budhának) és a közel 40 fok ellenére egész hűsnek éreztük. A megközelitése egyszerű, de utca táblák hijján (angol) csak egy itt dolgozó amcsi párocska segitségével találtunk oda.
Később egy kis alkudozásra és vásárlásra meg Japán gyorsétteremre vetemedtünk a helyi AIESEC-esekkel. A nap fénypontja azért egyértelműen a Láma Templom maradt, még a Tiltott városnál is jobban tetszett. Hát igen inkább a béke a hiearchiával szemben... ha lehet választani.
Klári & Bandi
On Sunday we visited Yonghegong i.e the lama temple in Beijing which is considered to be the most beautiful Budhist temple complex after the ones in Tibet. We experienced how calm and peaceful a place this is, we were truly amazed. Scents of incense stick float around the place (3 has to be offered for Budha at each prayer). It felt kind of cool despite the 40 degrees. Finding our way there was a bit complicated as Chinese roads lack any English roadsigns or maps. Finaly we got there with the help of a US couple who worked in China. Later we let ourselves do some shopping and had a Japenese fast food with the local AIESECers but the obvious attraction of the day was the Lama Temple. Klari & Bandi

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok! Képben vagyok és jólélekkel irigykedem, milyen klassz világot láthattok...
Andanya